1. Home
  2. Reparaties
  3. Onderdelen

DSG Onderdelen

Make appointment
Find dealerWebshop

TVS Engineering / DSG Dokter dé enige echte DSG specialist! Om deze positie als marktleider te behouden en onze dealers te kunnen voorzien van onderdelen, beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan DSG onderdelen, zoals versnellingsbakken, mechatronics, koppelingen en vliegwielen.

Onderdelen photo
Nieuw, geprogrammeerd & gemonteerd

DSG Mechatronics

De mechatronic is het zogeheten regelbrein van de DSG versnellingsbak. Op basis van een elektronisch aangestuurde hydraulische bediening zorgt de mechatronic ervoor dat de versnellingsbak volledig automatisch kan werken: koppelen, schakelen en ontkoppelen. Problemen als een knipperende schakelindicator (“PRNDS”) of een brandende “service sleutel” op uw display, de DSG versnellingsbak welke niet wil schakelen of diverse foutcodes kunnen duiden op een defecte DSG mechatronic.

TVS Engineering / DSG Dokter beschikt over een voorraad van meer dan 100 nieuwe en gereviseerde mechatronics. Door onze geavanceerde kennis met betrekking tot DSG software is het mogelijk om verschillende modellen en software uit te wisselen. Hierdoor zijn we in staat nieuwe mechatronics te leveren ieder DSG uitgevoerde VAG voertuig. Daarnaast bieden we ook gereviseerde mechatronics.

DSG Mechatronics
Nieuwe OEM onderdelen

DSG koppelingen

Klachten als trillingen, een slippende koppeling, bijgeluiden of vreemde schakelovergangen kunnen duiden op een versleten of defecte DSG koppeling. Voornamelijk de DQ200 DSG kampt met overmatige koppelingsslijtage fabriek af. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het ‘droge’ koppelingsprincipe en fabriekssoftware welke voornamelijk gefocust is op brandstofverbruik en emissies.

TVS Engineering / DSG Dokter biedt enerzijds oplossingen door het aanpassen van de DSG software en daarmee het verlengen van de levensduur van de koppeling en is anderzijds in staat uw DSG koppeling te vervangen volgens dealer voorschriften. Gezien onze jarenlange ervaring met deze reparaties en het correct diagnosticeren van de problemen zijn wij in staat deze reparatie uit te voeren tegen scherpe tarieven!

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment hoogwaardige kwaliteit OEM koppelingen waardoor wij alle DSG uitgevoerde VAG voertuigen kunnen voorzien van een nieuwe koppeling. Particulieren en garagehouders welke gevestigd zijn in landen waar geen dealer aanwezig is, kunnen direct een aanvraag doen via de webshop.

 

DSG koppelingen
Nieuw, gebruikt of gereviseerd

DSG versnellingsbakken

Problemen als overmatig trillen, onaangename schakelovergangen, bijgeluiden uit de versnellingsbak, het niet vloeiend ‘oppakken’ en/of vreemd schakelgedrag kan duiden op een defecte DSG versnellingsbak. Hier is een volledig overzicht te vinden van veel voorkomende DSG problemen.

TVS Engineering / DSG Dokter beschikt over een voorraad van meer dan 1000 nieuwe, gereviseerde of jong gebruikte DSG transmissies. Hiermee is het in staat de versnellingsbak van nagenoeg ieder DSG uitgevoerde VAG voertuig te vervangen. Gezien onze jarenlange ervaring met deze reparaties en het correct diagnosticeren van de problemen in een mum van tijd, zijn wij in staat deze reparaties uit te voeren tegen scherpe tarieven!

Particulieren en garagehouders welke gevestigd zijn in landen waar geen dealer aanwezig is, kunnen daarentegen direct onderdelen aanvragen via de webshop.

DSG versnellingsbakken
TVS logo black text

In order to provide the best possible service, we kindly ask you to enter a location so we can hook you up with dealers in your region.